Program

Fără o gândire pe termen lung, fără viziune, stăruință și încredere, Ramnicu Valcea nu se poate dezvolta. De aceea, vin astăzi către dumneavoastră cu o abordare diferită. Haideți să gândim împreună, de jos în sus, o viziune de dezvoltare durabilă realizată transparent pentru Râmnicu Vâlcea! Să creionăm împreună liniile ce vor ghida viitoarea administrație a orașului.

Din ce în ce mai des auzim edili folosind cuvinte ca strategie de dezvoltare, investiții, smart city, și multe altele asemenea. Deși par a fi lucruri importante, de viitor și viziune, la nivelul acțiunilor, locuitorii constată doar acțiuni dispersate, achiziții netransparente și documente uitate pe rafturile unor birouri ale primăriilor. Strategia pe care v-o propun este una realizabilă, transparentă și menită să deschidă orașul Râmnicu Vâlcea.

Pactul pentru Râmnicu Vâlcea

Propunerea de Pact pentru Dezvoltarea Economică și Angajamentul față de Cetățenii Orașului Râmnicu Vâlcea

Noi, subsemnații, nemulțumiți de situația socioeconomică a Municipiului Râmnicu Vâlcea, recunoaștem necesitatea imperativă a unei abordări unite și colaborative pentru a garanta progresul economic și social al orașului nostru.
În acest spirit, propunem un pact la care pot adera toate forțele politice, pact care transcende rivalitățile politice, angajându-ne într-un efort comun de a lucra pentru bunăstarea comunității.
Acest pact reprezintă nu doar un acord între noi, ci și un angajament ferm față de fiecare cetățean al Râmnicu Vâlcea, semnând astfel un contract moral pentru viitorul orașului.
Scopul acestui pact este de a implementa o strategie coerentă și sustenabilă de dezvoltare economică pe termen lung, de 10-15 ani, care să promoveze creșterea și diversificarea economiei locale. Dorim să ne asigurăm că Râmnicu Vâlcea devine un centru vibrant de inovație, cu o infrastructură modernă, educație de calitate și oportunități economice pentru toți locuitorii săi.

Principalele noastre inițiative vor include:

Modernizarea infrastructurii: Prioritizăm dezvoltarea infrastructurii de transport, utilități și tehnologia informației pentru a sprijini creșterea economică și a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor.

Sprijin pentru inovație și antreprenoriat: Vom înființa parcuri tehnologice și incubatoare de afaceri, atrăgând investiții și susținând inițiativele inovatoare ale antreprenorilor locali.

Îmbunătățirea educației și formării profesionale: Ne angajăm să colaborăm cu instituțiile de învățământ și sectorul privat pentru a alinia programele educaționale cu cerințele pieței muncii.

Promovarea turismului: Vom valorifica patrimoniul unic cultural și natural al orașului pentru a crește atractivitatea Râmnicu Vâlcea ca destinație turistică.

Prin semnarea acestui pact, ne angajăm să depășim diferențele politice și să colaborăm pentru realizarea unei viziuni comune de dezvoltare economică, asigurându-ne că Râmnicu Vâlcea va prospera pentru generațiile actuale și viitoare.

Virgil Pîrvulescu