Rata de absorbție a fondurilor europene a Râmnicului Vâlcea

ℹ Efectele inadaptării și neintelegii economice a primarului Mircia Gutau se pot observa foarte ușor atunci când comparăm rata de absorbție a fondurilor europene a Râmnicului Vâlcea cu alte orașe de mărime similară din România, precum Buzău sau chiar Reșița. Dacă în aceste municipii administrația publică locală își dă interesul și lucrează în folosul comunității, la noi în oraș economia este pe butuci iar tinerii aleg să plece care încotro, căutându-și viitorul în zone mai dezvoltate, care le pot oferi oportunități de angajare și dezvoltare.

⁉ Cum se explică faptul că Buzău poate să atragă într-un singur an fonduri europene în valoare de 87 de milioane de euro, Reșița 86 de milioane de euro, iar Râmnicu Vâlcea abia 34 de milioane de euro? Până la urmă, vorbim de orașe cu un număr de locuitori similar cu ce e la noi!

‼ Va dau eu răspunsul – ocupăm un loc atât de rușinos doar din simplul fapt că administrația publică a Râmnicului Vâlcea nu dă doi bani pe viitorul nostru și al copiilor noștri. Ei sunt pe funcții doar că să își avanseze propriile interese, și nu cele ale cetățenilor! Iar acest lucru o să continue, atât timp cât cetățenii de bună credință nu o să ii taxeze la alegeri!

⚠ Oameni buni, orașul Dej, cu o populație de trei ori mai mai mică decât a noastră, a reușit să obțină mai mulți bani decât Râmnicu Vâlcea! Credeți că așa ar trebui să funcționeze lucrurile în continuare?

#sepoate și la noi, dacă se vrea!

Sursa date: https://urbanizehub.ro/ce-orase-din-romania-vor-fi-cel-mai-putin-afectate-de-criza-post-covid-19/?fbclid=IwAR1WPbVNCwkYssvwSAuAX2vICiI1Wjox9jToVxQpCjNwicElAm4F03url7s

Scroll to Top